Over ons

We zullen ons zelf eerst voorstellen.

Wij zijn Frederik en Jan Willem Dekker. Frederik is 21 jaar en is werkzaam in de woonbegeleiding op een Praktijkschool met kinderen die gedragsproblemen e.d. hebben.. Jan Willem is 20 jaar en volgt een opleiding voor metaalbewerking en is werkzaam bij een metaalbewerkings bedrijf. We wonen op het industrieterrein in Terneuzen.

 

Onze vereniging: De sluiskilse Reisduif is een bloeiende vereniging. We zijn met ongeveer 30 spelende leden. We zijn toen we met onze hobby begonnen hier goed opgevangen!

We hebben in totaal zo`n 45 koppels duiven. In het voorjaar komen hier nog zo`n 80 jongen bij. We spelen het hele programma (incl ZLU) dus dan moet je ook wat duiven hebben. De duiven zitten op verschillende hokken. We hebben 1 tuinhuis van 2 meter in dit tuinhuis zitten 8 overnachtkoppels. Er is nog een Punt hok van 8 meter, 4 meter voor 16 weduwnaars die bestemd zijn voor de vitesse,midfond en de dagfond. Daar naast is er nog een hokje geplaatst voor de 16 duivinnen welke we in 2014 voor het eerst op (totaal) weduwschap gaan spelen.De andere vier meter is voor de jonge duiven.Er zijn 3 zolder hokken waar op dit moment 16 koppels kwekers zitten, in het andere zolderhok zitten een 50 tal late/zomer jongen. in 2014 zullen er met 16 koppels totaal weduwschap gespeeld gaan worden. Wachten hoe dat afloopt.....

Alle duiven gaan de eerste 6 vluchten mee. Dus ook de overnachtduiven. Als de eerste dagfondvlucht er is blijven er enkele jaarlingen thuis maar de rest gaat mee. Na deze vlucht worden de duiven opgesplits en kijken we wat voor vluchten de overnachtduiven moeten gaan doen. De Mid en Dagfond duiven gaan als het mogelijk is elke week de mand in. Dit geld ook voor de jonge duiven. De jongen duiven worden als het weer het toelaat goed opgeleerd en dan elke week ingekorfd. De meeste jonge duiven zijn dan 9 a 10 keer de mand in geweest. Op de natour worden er ook nog duivinnen op nest gespeeld. Na het seizoen mogen de duiven nog enkele weken samen blijven en dan worden ze gescheiden om goed uit te ruien.

Tot zo ver Over ons.