Laatste nieuws

Dinsdag 8-5

The best way to make your dreams come true is to wake up.

Fontenay

Soms heb je van die weekends dat je niet slaapt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Afgelopen weekend was er zo eentje. Dit keer de aanloop naar zaterdag en de dag erna. De verwachtingen waren hoog gespannen. De duiven lieten zien dat ze in goede doen waren en bij het inkorven leek dit ook nog een keer bevestigd te worden. Natuurlijk is dat achteraf makkelijk zeggen. Wat zag je dan? O.a. een onderbroken band bij de eerste en derde duif. Er zijn weinig dingen waar ik in geloof, maar als het goede duiven zijn komt dit vaak uit. Het gedrag voor het inkorven. Iedere duif heeft zijn eigen gedrag en eigenaardigheden. Niemand weet het, maar probeer dingen te ontdekken op je eigen hok. Met een ploeg van 69 werd richting het lokaal gereden. Tegen 437 duiven werd het 1,2,3,4,6,10,11,17 enz. 32 van 69. In het Samenspel 2. Tegen meer dan 2700. 1,4,8,15,28 en 33 vd 69. Provinciaal. 9.658 duiven 2,7,14,28 enz. 28 vd 69. Vorige week miste ze faliekant. Nu kwam ze alsof de duivel er achter zat vanuit het W. Z. Westen gevlogen en dook zonder 1 seconde te letten op de antenne. Overigens waren er weinigen die dat niet direct deden. Ik heb het over Rosa. De dochter van Jouke x Claudia (G. Baan) Haar vader won o.a. onder dezelfde soort omstandigheden de 3e provinciaal Meaux tegen 7.000d. Vorig seizoen won ze nog de 5e Generaal Asduif titel van Zeeland en 4e en 14e Provinciaal. De tweede duif is eveneens een duivin. Een nieuweling. Een halfzusje van Young Danny en de eerste dochter van vader Young Danny, nadat we die op de verkoop van de Voogd kochten. Nummer 3 was wederom Simson. Deze doffer wint nu 3,5,5,7,7. Uit de doffer van Van Velzen x duivin van Jonker Breedingloft (Lijn Devil’s son x Rakketje) Nummertje 4 was wederom een zoon van Jouke, maar dan gekoppeld tegen de Daughter Blue Brave van C. van de Wetering. Nummer 5 was in 2016 1e Asduif Midfond in de club en is zoon Remco x Miss Gertje (kl.dochter Bendner van H. Scheffel) De laatste die top 10 won was een dochter van Young Danny x Claudia. Zoals ik in het begin van het seizoen al schreef. Het is bijna allemaal familie van elkaar. Hoe leuk/mooi het resultaat ook is , ik zou er graag nog eentje op het hok terug zien die we tot op heden nog niet hebben mogen begroeten…. Dat ging bij de mannen in Woerden net even anders, he Martijn :)

De jonge garde

De eerste ronde is inmiddels 3 keer weg geweest. Toen ze in de slechte periode zaten werden ze normaal ’s nachts in de mand gezet. Nu hebben we ze ’s avonds gepakt, in het hok laten staan en dan 3x op een kort stukje ’s morgens rond 8u gelost. Het voordeel is dan dat je ze direct binnen kunt roepen en je niet direct moet doorrijden naar het werk, omdat het toch vakantie was. Ze hebben het goed overleeft. Wanneer we weer wat normale tempraturen hebben gaan we weer verder. De 2e ronde is afgelopen vrijdag nogmaals geënt en ook direct tegen de pokken. We spuiten dit al meerdere jaren in. De laatste keer dat we het bekende borsteltje gebruikten was de reactie veelte heftig. Inmiddels zitten er 98 in getal. Ik vraag mezelf af of het veel verschil gemaakt heeft of ze deze keer wel of niet enkele keren in de mand hebben gezeten, zonder ze ergens te lossen. Zoals altijd heb je meer vragen dan antwoorden in de duivensport.

Van alles wat

Ondanks dat er geen SBS meer is hebben ze bij het Neerlandsposduivenorgaan toch een TXT gevonden. We noemen het ‘gewoon’ intertekst. Hoe mooi de oplossing ook. De charme is er toch een beetje af. Maar goed, wie weet hoe snel het went! Of zijn er misschien toch nog mogelijkheden...!? Er word nog steeds door verschillende ‘wilde bonden’ ingekorfd. Afgelopen weekend hoorde ik over getallen van een kleine 3.000d. Als de Belgische bond ook door blijft gaan met vernieuwingen weet ik niet of dit nog een lang leven zal hebben. Wie garandeert er al dat alle ingekorfde duiven zijn geënt? We hebben het over scheefgroei van roofvogels….. Vorige week zaterdag zat ik rond 21u in huis koffie te drinken. Het is dan nog aardig licht. Ik moest 6 maal met mijn ogen knipperen, maar er kwam doodleuk een vos het erf opgewandelt. Op zijn dooie gemak liep hij langs achter weer weg….. Dan moet je niet vragen hoe bizar veel er daar van zitten……. A.s. week Arras. Hoe kun je het bedenken? Het is iig. bedacht. Daar zullen we het bij laten. Succes allemaal!

Op sommige vragen moet je geen antwoord geven, die komen vanzelf.

Free