Laatste nieuws

Dinsdag 1-5-2018

Laat het gras maar groeien zei de koe, en gooide er nog wat mest bovenop.

Afschermen

Ik kreeg afgelopen week een mailtje van degene die onze website beveiligd en de andere zaakjes regelt. Of ik even een bepaald keurmerk wilde laten instaleren om zo te voldoen aan de wet van de privacy. Waarom? Er zit een contactformulier op onze website. We krijgen het nu aangeboden voor de helft van de prijs. Het is opgelost. Maar ik vraag me een klein beetje af hoe ver we gezonken zijn. Dit gaat toch over uitersten. Dat ze criminelen etc. willen aanpakken snap ik heel goed, maar dit is mij toch 2 stappen te ver. Zat vorige week in een vergadering en er werd iedereen afzonderelijk toestemming gevraagd of de gegevens op de website mochten blijven staan. Wet van de privacay. Alle mailtjes moeten op de werkvloer tegenwoordig BCC, tenzij er toestemming gegeven is dat dit niet moet. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar hoeveel zin heeft dit? Tik je naam, telefoonnummer of wat dan ook in op google of elders en binnen 10 tellen weet iedereen wat en wie je bent. We werken er zelf aan mee. U gelooft toch niet dat alles wat nu afgeschermt gaat worden al niet op straat ligt? En alles wat ergens opgeslagen is blijft de rest van je leven rond dwalen. Maak een foto, plaats het op FB en je kunt zo ontfruttselen waar je bent en welke buurt etc. De wet is te laat. FB, Twitter, Istagram etc. van alles krijg je meldingen en ze willen je toestemming. We zijn er zelf bij wat we er op plaatsen, toch?

SPEED

De duif van Scheele die afgelopen weekend de eerste van Zeeland won. Wat een snelheden. Hier was het maar gewoon, gewoon. We wonnen, 5,6,7,8,11 en 34 van de 73 tegen 530 duiven. in het Samenspel tegen iets meer dan 2000 werd het: 24.27.29.34.42.89.102 en 30 van de 73. De voorlopige uitslagen..... Er staan namelijk in het Samenspel wel 73 duiven, maar er zijn er maar 44 ingezet. Ingewikkeld om dat hier helemaal te omschrijven. Het was de 047 alias Simson die als eerste lande en zijn chip liet 'uitlezen'. Hij is in goede doen! Het is een doffer van Hok van Velzen x eentje van Jonker Breedingloft. De tweede duif is zijn duivin. Eentje van sportvriend Roger. De derde is een kl.kind Super Mario/ Young Danyy en achterkleinkind Maurice x Claudia. De vierde eentje uit de 3043 x Kl Dochter Bendner en de 5e is momenteel de beste. Staat eerste 1e Asduif over 4 vluchten. Een kras duivin geboren uit de 15-261 (zoon 4e NPO La Sout.) x Laura. (dochter 3043 x 0652) Half zus Jouke. Laura won o.a. 1e en 4e Chateauroux. 1e Pontoisse in SS 2. Haar doffer is kwijt en ze speelt al 3 weken zonder doffer... nu heeft ze voor het eerst een ander doffertje gevonden dus kijken wat ze gaat doen! Aankomende week Fontenay. De hele club kan de mand in. Alleen dondag inkorven. Vrijdag is het ook duiven lossen.... maar dan bij het monument in Terneuzen na de 2 minuten stilte op dodenherdenking.

De Jongen

De laatste worden a.s. weekend geeent. De eerste ronde ga ik morgen voor het eerst wegbrengen. Eens kijken wat ze er van gaan bakken. De mest en training voldoet inmiddels. Ik begrijp in de wandel gangen wel dat wij een van de vroegste waren die met de miserie te maken hebben gekregen. In de vlaanders blijkt het de laatste week verschrikkelijk te zijn. Je raakt ze nog niet kwijt en je bent er al 'vanaf'. Een rot en machteloos gevoel.

Veel succes!

Free