Laatste nieuws

Dinsdag 10-4

Veel mensen weten veel, maar niemand weet alles.

 

De eerste

vlucht zit er weer op. Er werd gevlogen vanuit Arras. Voor ons een afstand van 135 km. Er gingen er 79 mee, waarvan 46 programma duiven. U zult denken, ze hadden er toch 80. Ja, helaas is er 1 duivin gesneuveld. De overnacht dames zijn soms nog al dwars en willen nu ze weer gescheiden zijn nog wel eens terug naar het oude hok. Ze trainen laat dus word het snel donker, zo ook donderdagavond. Dwars dat ik ben. Ze mogen niet binnen op hun oude hok. Vrijdagmiddag kwam mijn broer met een ring af. Dood gevonden aan het eind van de straat was de mededeling. Ik had aan 3 cijfers genoeg om te zien dat het om eentje van onszelf ging. Het zij zo.

De uitslag was als volgt: 4,6,8,18,22 enz. 19 vd 46 tegen 251 duiven. In het rayon werd het tegen 1.571d.: 26,37,41,125,135,148 en ook 19 vd 46 in de prijzen. Als eerste tikte de 15-245(Zn Rick 4e NPO La Souteraine) aan. Won zelf eerder de eerste van La Souterraine  en is vader van Jack (samen met de ‘Ruffec duivin’) die vorige seizoen de 4e tegen meer dan 5.000 van Pt.St. Max won. Als tweede tikte er een jaarling aan. Ze was overigens ruim voor de 245, maar dat terzijde. Deze jaarling duivin 17-589 werd geboren uit de 15-261 (Zn Rick en dus broer van de 245) x Laura 14-449 (Half zus Jouke, zus Super Mario) Zij won zelf al een eerste van Pontoise en ook van Chateauroux in 2017. Als derde tikte er ook een jaarling duivin aan. De 17-568. Zij werd geboren uit de ‘Gentlemen’ die vorig seizoen 5e Gouden Crack en 1e Asduif Dagfond in het samenspel werd. De moeder is een dochter uit ‘Maurice’11-289 (o.a. vader Dirk die Snelste van Zeeland op Peronne won) x Claudia 13-005. Die koppeling was er eentje met een verhaaltje. Gentlemen was namelijk helemaal geen hoogvlieger. Won als jong eens een 11e in het samenspel en toen was het klaar. Zijn zusje die dus weg is, speelde als jong wel meerdere eerste prijzen. De Gentlemen mocht blijven, maar presteerde als jaarling ook niet om over naar huis te schrijven. Toch zagen we er wat in. Zoals je weet spelen we dubbel weduwschap dus zat er nooit een duivin thuis. Toen GJB hier in de winter van 2016-2017 op bezoek kwam heb ik hem voorgelegd wat te doen. Hij zei: Koppel hem eens tegen een duivin die thuis kan blijven, het lijkt me nog al een heftige rakker. Zo gezegd, zo gedaan. Hier rolde dus de 568-17 uit. Toen ze bijna weer moest leggen, koppel hij weer terug aan met zijn oude duivin die inmiddels tegen een ander gekoppeld zat. Ik heb het zo gelaten. Beiden gespeeld. De ‘thuis blijf duivin’ van het hok af. Hij werd 1e Asduif Dagfond. Het kan verkeren……

Ik begrijp het niet meer.

De samenspelen in Zeeland zijn afgelopen winter veranderd. Van 7 naar 4, wat in mijn opinie 3 had moeten zijn. Van het een komt het ander. Er werden concoursbonden opgericht. Geen probleem wat mij betreft. Wat ik wel een probleem vind is dat deze op Compuclub worden vermeld. Dit zou eerst niet het geval zijn, maar nu blijkt dus dat het wel door gaat. Waarom is dit een probleem? We proberen aan de ene kant grotere concoursen, met andere afdelingen, te krijgen of dat nu links of om rechtsom is. Maar binnen onze eigen afdeling moet het weer zo klein mogelijk gemaakt worden. Dat niet alleen, de ene wenst het ene moment met west samen te werken, maar deze keer leek de oost kant ook wel goed te zijn. Is het gek dat we het dan niet meer begrijpen? En dan zijn er nog clubs/oud Samenspelen zonder Concoursbond ook. Zoiets als gelijke monniken, gelijke kappen lijkt niet meer te bestaan?

a.s. weekend Peronne. Het lijkt weer een Zuid Oosten wind te worden. Geen gemakkelijke opgave hebben we afgelopen weekend gezien. 2 doffers vonden hun weg niet terug (1 progr. 1 overn.) We gaan het afwachten.

Succes!

Free