Laatste nieuws

Donderdag 5-4-18

Beoordeel je medemens zoals hij is, niet zoals jij hem ziet.

Niks mag

Als je de NOS app tegenwoordig opent zie je van allerlei dingen die niet mogen of niet goed zijn. De laatste week zomaar een paar dingetjes opgeschreven. Vlees eten, Open haard, CV Ketel, Autorijden, Vliegen, Zuivel, Zwarte piet, Kolonisten, Michiel de Ruyter, Kerstboom, Negerzoenen, Paasvuur, Heren of Dames toillet mag niet. Is het gek dat er dan op een gegeven moment nog mensen vragen om poeder? en dat mag ook al niet. Dat laatste is misschien word kort door de bocht en ik sta ook achter het besluit geen zelfmoordpoeder te verkopen, maar het is maar om aan te geven hoever we al zijn gekomen. En we zijn er nog niet..... Daarom ben ik blij dat ik na het werk lekker een potje kan stoeien met de duiven, al lost dat ook niks op.

Afgelopen weekend de opleer vanuit Menen gehad. Er werden er 80 ingemand en er arriveerden er 80 terug op de basis. Een met een omweg, maar ze is in ieder geval terug. Bedankt Richard!! In de club hadden we een paas vluchtje en er werden 189 duiven ingemand. Het werd 5,6,7,8,9,10. enz. De eerste duif is een jaarling doffer die gekweekt werd uit een doffer van Willem van Velzen x een duivin van Jonker Breedingloft. Vorig seizoen werd hij 3e Asduif jong in het Samenspel. Als tweede arriveerde het duifje wat op de laatste vlucht de 6e Provinciaal Orleans won. Uit 3043 x Kl.dochter Bendner, als 3e volgde Rosa (Jouke x Claudia) als vierde en jaarling uit Ronaldo (Traas) x Venne (Scheele), daarna 'Sixpack' die werd gekweekt uit een doffer van Eddy Grootjans x Leonie 15-249 en de 10e prijs werd gewonnen door dochter Jouke x Dochter Blue Brave van C. van de Wetering. Haar nestzus won vorig seizoen de eerste jonge duivenvlucht. Als je de complete programmavlieg ploeg voor dit jaar bekijkt is het bijna allemaal familie. Broers, zussen, neefjes en nichtjes. Het was nog maar Menen en we wachten af wat ze de rest van het seizoen gaan klaar maken. Zaterdag vliegen ze vanuit Arras wat 135 km is voor Terneuzen. De overnacht duiven worden dit jaar ook weer ingespeeld op weduwschap en daarna gericht gekoppeld voor een bepaalde vlucht. Zowel de doffers als duivinnen trainen eind de middag en begin de avond voor ongeveer 1u. Training is iets waar Jan en ondergetekende nog wel eens discussie over hebben. Moeten ze er niet 2 keer uit? etc. maar beiden hebben we ook niet graag dat er duiven buiten zijn als we op het werk zitten m.u.v. van de jongen die door de vrouw des huizes vanaf nu om 15u worden los gelaten.

Afgelopen maandag met Jan de jongen geënt (1e en 2e keer) en de eerste ronde ook direct tegen de pokken ingespoten. Het kan maar gebeurd zijn. De coli slaat weer al flink om zich heen. Ik houd nog elke dag mijn hart vast als de verduistering naar boven gaat. Het gaat tot nu toe nog goed. Ze krijgen net als voorgaand jaar vanaf het spenen WP in het water. Ook krijgen ze regelmatig Colicontrol van GJB over het voer. Ik denk, dat wanneer je de jongen regelmatig probiotica geeft ze een sterkere weerstand opbouwen. Dat heeft alleen effect als je het wekelijks doet. Evenwel word de colibacterie ook steeds heftiger dus het is de vraag nog voor hoelang dit duurt. Dit jaar word er ook weer aan enkele one-loft-races meegedaan. De twee in Portugal en de Costa del Sol in Spanje. Wanneer er nog jongen liggen proberen we ook de race in Mira mee te pakken. Maar dat zijn nog vraagtekens op dit moment. Van deze laatste race ben ik begin dit jaar Agent voor NL geworden. Wilt u meedoen!? Geef het even door. 360,- voor een team van 4 duifjes. Eind april aanleveren in Terneuzen.

Genoeg voor deze keer!

Succes!

Free